Der findes særlige muligheder for tilmelding, som under bestemte vilkår giver mulighed for visse ændringer uden nytilmelding.

Lejlighedsbryg

Tilmelding som lejlighedsbryg betyder, at I tilmelder emballage efter eget valg med en specifik volumen og form. Ved tilmelding tildeles flasken én stregkode, og herefter kan den pågældende flaske med pågældende stregkode bruges til flere smagsvarianter/produkttyper. Det vil sige, at emballage og stregkode er den samme, men etiket og indhold kan variere.

Vilkår for tilmelding af lejlighedsbryg

  • Udelukkende til brug med unik stregkode til det danske marked. Dvs. primær mærkning i mærkningskategori 2 eller sekundær mærkning med GTIN tildelt af Dansk Retursystem
  • Der må højst produceres 10.000 styk pr. stregkode.
  • Der skal ske en gentilmelding af emballagen med en ny stregkode, hvis I ønsker at fortsætte med lejlighedsbryg, når der er produceret 10.000 styk.
  • I må højst producere sammenlagt 20.000 stk. lejlighedsbryg om året uanset antallet af stregkoder.
  • Lejlighedsbryg skal altid rapporteres på detaljeret niveau, uanset om I ellers har mulighed for at rapportere på lempede vilkår.

Eksempler på lejlighedsbryg

  • En producent med meget små produktioner af hver type indhold fx hvedeøl, pale ale, pilsner eller appelsinsodavand. Når produktionen er meget lille fx i en opstartsfase, kan producenten bruge samme stregkode til alle sine produkter. 

En producent har brug for – i meget små mængder – at sælge sit produkt til specielle lejligheder, fx firmaarrangementer, jubilæer. Producenten bruger en fastlagt flasketype, men kunden kan selv vælge indhold og etiket.