Daniel 4

Mennesker med handicap og nyankomne flygtninge er nogle af de ansatte, som Dansk Retursystem skaber job til.

Som virksomhed lægger vi vægt på at tage et socialt samfundsansvar. I praksis. Derfor har flere af de ca. 480 ansatte fået en ekstra håndsrækning til at komme ind på arbejdsmarkedet. Fordi de gør en forskel.

På vores fabrikker har vi fx medarbejdere, der ikke kan høre. En af dem er Henning, som kommunikerer med sine kolleger på skrift eller via en tegnsprogstolk et par timer om ugen, ligesom nogle af hans nærmeste kolleger også har lært tegnsprog. For den indsats fik Dansk Retursystem i 2016 Niels Nielsen-prisen, der gives for at skabe plads til mennesker med høretab på arbejdsmarkedet.

I Høje Taastrup Kommune er vi medlem af partnerskabet Job og Vækst, hvor lokale virksomheder på få år har skabt job til 50 mennesker med et handicap. Daniel, der er født med spastiske lammelser i benet, manglede fx blot et gelænder og sin egen p-plads ved hovedindgangen for at kunne arbejde i vores administration.

– Jeg føler, jeg gør en faglig forskel og bidrager til virksomheden på samme måde som alle andre. Det har mit handicap ikke indflydelse på, siger han.

I 2016 tog Dansk Retursystem også del i et integrationsprojekt i samarbejde med Hedensted Kommune. Nyankomne flygtninge var i virksomhedspraktik på vores fabrik i Jylland.

For os er diversitet på arbejdspladsen værdifuldt, og bl.a. derfor har vi mere end 20 forskellige nationaliteter ansat.