ansvarlig indkoeb stor

Vi køber miljømærkede produkter og mest muligt, der kan genanvendes.

Alt fra kuverter og printerpapir til afspændingsmiddel, håndsæbe og toiletpapir hos Dansk Retursystem er Svanemærket. For som miljøvirksomhed går vi målrettet efter at købe så ‘grønt’ som muligt.

Det gør vi i så stor grad, at Dansk Retursystem i 2016 blev kåret som årets grønne indkøber i Netværket for Miljømærket indkøb. Begrundelsen er, at vi er med til at øge efterspørgslen på produkter og serviceydelser mærket med Svanen eller EU-Blomsten. Dansk Retursystem har blandt andet skubbet til, at et lokalt rengøringsfirma er blevet Svanemærket for at kunne arbejde hos os. Generelt er miljømærkede produkter og serviceydelser på det danske marked vokset fra under 6.000 i 2011 til 13.000 i dag.

For os er Svanen og EU-Blomsten sikre vejvisere til produkter, der er mindst belastende for miljøet. Men det er langt fra alle produkter, som findes i de varianter – fx kan man ikke få miljømærkede biler. Så hver gang Dansk Retursystem sender større indkøb i udbud, stiller vi miljøkrav til vores leverandører. Og vi er villige til at betale ekstra for bæredygtighed.

Når vi udvikler vores egne produkter, sørger vi for, at de kan genanvendes. Den særlige sæk på pantstationerne er fx produceret af et materiale, der kan smeltes om og bruges igen. Ansatte på Dansk Retursystems fabrikker får vasket deres arbejdstøj på et svanemærket vaskeri. Køkkenaffald fra vores kantiner bliver sendt til kompostering, hvor det bliver omdannet til biogas. Og vores konsulenter transporterer sig i hybridbiler, som kører delvist på el opladet fra bilens eget batteri.