Pantspillet er slut – der er stadig en kamp at vinde

Selvom de fem heldige vindere i Det nationale Pantspil er fundet, fortsætter jagten på de sidste 10 procent, som ikke kommer retur.

I løbet af Det nationale Pantspil har I bevist, at vi i Danmark er gode til at aflevere tomme flasker og dåser. Gennem den lange varme sommer er der hver dag afleveret over 3,5 mio. flasker og dåser, så de kunne blive genanvendt, når tørsten var slukket.

Men der er stadig en kamp at vinde. Kampen om dén dåse eller flaske der ikke kommer retur og i stedet bliver efterladt i naturen, bussen eller et andet sted. Måske tænker du, at den ene flaske eller dåse, der ikke kommer retur, ikke gør den store forskel. Men den ene blev i 2017 til cirka 140 mio. emballager samlet set. Det kan vi vist hurtigt blive enige om ikke er så lidt endda.

Hvis de 140 mio. emballager var blevet genanvendt, kunne vi have sparet klimaet for udledningen af 14.300 tons CO2. Det svarer til at oplade 2,7 millioner mobiltelefoner med strøm.

Sammen kan vi gøre en forskel for miljøet én pant ad gangen. Så lad os være ambitiøse på miljøets vegne og få de sidste flasker og dåser retur. På den måde vinder miljøet (og alle os andre). For du vil da (også) gerne have en grønnere fremtid – vil du ikke?

Læs også hvorfor du skal bruge flaskeautomaten og ikke skraldespanden til dine tomme flasker og dåser.