Ombygget pantstation i Høje Taastrup

Pantstationen på genbrugsstationen i Høje Taastrup gen-åbner d. 25. maj og det fejrer vi med kaffe og kage fra 10.00-15.00.

Høje Taastrup Pantstation ombygges

Dansk Retursystem, der driver pantstationen på genbrugsstationen i Høje Taastrup, arbejder løbende på forskellige muligheder, der skal gøre det endnu lettere for forbrugerne at aflevere pant. Så hvis du er en af de mange, der bruger Høje Taastrup Pantstation, så kan du godt glæde dig til, at det nu bliver endnu smartere at aflevere meget pant på én gang. Fremover behøver du ingen pantsæk, og pengene for panten udbetales med det samme.

Masseaflevering af pant

Vi har testet en mobil løsning kaldet Drop & Go, hvor forbrugerne kunne masseaflevere – og få deres pantpenge med det samme, som man kender det fra flaskeautomaten. Nu vil vi gerne se, løsningen kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup

I Drop & Go-løsningen hælder du de tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk og panten kan blive udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet! Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

Tidsplan for ombygning af Pantstation Høje Taastrup

I den periode, hvor pantstationen i Høje Taastrup ombygges, opsætter vi den mobile Drop&Go-løsning som erstatning. Det betyder at du stadig kan aflevere din pant på Høje Taastrup genbrugsplads.

  • Drop & Go åbner på Høje Taastrup genbrugsplads 23. april 2019 (er åben frem til genåbning af den faste pantstation)
  • Pantstationen lukkes og bygges om fra 23. april 2019 (i mellemtiden kan du aflevere din pant i Drop & Go)
  • Pantstationen i Høje Taastrup genåbner med teknologi fra Drop & Go 25.  maj 2019 – og der vil være kaffe og kage fra morgenstunden!

Fakta om Drop & Go og den fremtidige løsning for pantstation Høje Taastrup

Aflevering af tomme flasker og dåser

Du kan fortsat aflevere alle dåser og flasker med pant på i aluminium, plastik og glas. Du må også hælde dåser uden pant i slusen. Du får naturligvis ikke pant for dem, men du sikrer, at de bliver genanvendt.

Udbetaling af pant

Når du indlæser dit kort ved afleveringen, får du pengene sat direkte ind på din konto næste bankdag. Så skal du ikke bekymre dig om pantbon eller kontanter. Vi har valgt en digital kortløsning, som tilgodeser langt de fleste forbrugere i dag.

Pantsækkene

Når pantstationen lukker ned for ombygning 23. april, vil det ikke længere være nødvendigt at bruge pantsække, da man hælder sin pantemballager direkte ned i Drop & Go – og senere i den ombyggede pantstation. Man kan fortsat få pant for sin pantsæk, da der vil være en scanner til formålet.