Pantstationer

På en pantstation kan du aflevere op til 100 emballager på én gang i en særlig pantsæk fra Dansk Retursystem og få pengene ind på din konto. Det tager under 1 minut, og du slipper for at få fedtede fingre. På pantstation.dk kan du læse mere om det nye koncept, finde din nærmeste pantstation og se hvordan du køber de særlige pantsække

Der er pantstationer i 12 byer: Aalborg, Randers, Lystrup, Horsens, Herning, Esbjerg, Odense, Køge, Kalundborg, Slagelse, Helsingør og Høje Taastrup.

Butikker MED flaskeautomat

Knap 3000 butikker har en flaskeautomat, hvor du kan aflevere tomme flasker og dåser med pantmærke. Grønne og brune ølflasker uden pantmærke kan du aflevere alle steder, hvor de sælger flasker med den samme form.

Flaskeautomaten scanner emballagens pantmærke, stregkode og form. Derfor ved automaten, hvor mange penge du skal have i pant. Flaskeautomaten skubber emballagerne ned i beholdere, som Dansk Retursystem henter, så de bliver genanvendt, smeltet om og lavet til nye dåser og flasker.

Butikker UDEN flaskeautomat

Butikker uden flaskeautomat skal tage imod pantbelagte dåser og flasker af samme materiale, som de sælger. Uanset hvilket mærke det er. Så hvis de sælger dåser, skal de også tage imod dåser. Hvis de sælger plastikflasker, skal de tage imod plastikflasker. Og det samme gælder glasflasker.

Restauranter, caféer, kantiner, hoteller m.m.

I restauranter, caféer, kantiner, hoteller og lignende drikker man typisk den flaske eller dåser, man har købt, på stedet. De har ikke pligt til at tage imod andre flasker eller dåser.