Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi hos Dansk Retursystem

Dansk Retursystems vigtigste opgave er at indsamle og genanvende danskernes brugte dåser og flasker til gavn for miljø, klima og jordens ressourcebeholdning. Derfor vil Dansk Retursystem, som hele Danmarks pantsystem, være en miljø- og ressourcebevidst virksomhed.
Cirkulær økonomi skal være omdrejningspunkt for forretningen. Derfor skal Dansk Retursystem være på forkant og bidrage positivt til at cirkulere råstoffer lokalt og globalt. Dansk Retursystem vil fremme viden om cirkulær økonomi gennem formidling, dialog og samarbejde.

I forhold til cirkulær økonomi vil Dansk Retursystem:

  • Fastholde og forbedre en høj retur- og genanvendelsesprocent
  • Sikre muligheden for at genanvende flasker og dåser til nye flasker og dåser eller andre fødevare-emballager ved at bevare råstoffernes kvalitet i lukkede kredsløb
  • Øge kendskabet til pant- og retursystemet blandt vores interessenter, herunder formidle værdier og principper i cirkulær økonomi og genanvendelse
Cirkulær økonomi - CSR

CSR-mål for Cirkulær økonomi 2019

  • Vi skal sikre en god implementering af saft, juice, most og smoothies, så producenter og importører får en oplevelse af at blive godt integreret i pantsystemet. Samtidig skal vi sikre, at de nye emballager bliver sendt til genanvendelse i et lukket kredsløb og på samme høje kvalitetsniveau som alle de andre dåser og flasker, vi håndterer.
  • Vi skal forenkle processen med at tilmelde nye produkter – også for de producenter og importører, der allerede er tilmeldt pantsystemet. Målet er, at de senest i fjerde kvartal kan tilmelde produkter på under to uger i gennemsnit.

CSR-mål for Cirkulær økonomi i 2018