efteruddannelse2

Et omfattende uddannelsesprogram opkvalificerer fabriksansatte i Dansk Retursystem, så de kan betjene avancerede maskiner på fremtidens ny fabrikker.

Cirka halvdelen af alle ansatte på vores fabrikker er for tiden på skolebænken. 55 personer har sagt ja til at få gratis undervisning i arbejdstiden op til 6 timer om ugen i dansk, matematik og ordblindeteknikker. Derudover er de første af 20 ansatte i gang med en erhvervsuddannelse som procesoperatør, industrioperatør eller automatiktekniker.

Anledningen er, at danskerne afleverer flere og flere tomme flasker og dåser. Dansk Retursystem har derfor brug for mere plads og planlægger at bygge nye fabrikker. Her skal arbejdsgange automatiseres og erstatte størstedelen af det nuværende manuelle arbejde. Så det kræver ny viden at arbejde hos Dansk Retursystem om nogle år, og vi vil i videst mulige omfang rekruttere fremtidens ansatte fra egne rækker.

– Jeg glæder mig til at blive bedre til både at læse og skrive. Det er en rigtig god ting, at virksomheden hjælper folk, der ikke er up to date, siger Lise Steffensen. Hun arbejder som operatør på Dansk Retursystems fabrik i Hedehusene og har fået danskundervisning.

Undervisningsforløbet gennemføres med undervisere fra VUC i Horsens og på Vestegnen ved København. Det er skræddersyet til Dansk Retursystem, og deltagerne arbejder bl.a. med webtekster om genanvendelse. Så bliver de samtidig klogere på de miljøgevinster, deres job bidrager til, og lærer at bruge IT.