Dansk Retursystem henter alle slags flasker og dåser med dansk pantmærke. De skal blot være tomme, så emballagerne ikke vejer for meget. Vi henter også dåser købt i udlandet, men vi udbetaler ikke pant for dem. Vi sørger for, at alle engangsemballager bliver sorteret og genanvendt til nye flasker og dåser.

I har måske også grønne ølflasker og andre genpåfyldelige flasker, som jeres kunder får pant for. Det er bryggerierne, der henter dem. Genpåfyldelige flasker kan kendes på, at kunden betaler pant, selvom der ikke er pantmærke på. Bryggerierne henter også kasser til øl, sodavand og andre drikkevarer.

Det er altid indholdet i en flaske eller dåse, der afgør, om der er pant på emballagen. Miljøministeriet beslutter præcis, hvilke drikkevarer det gælder. I kan se den præcise oversigt i pantbekendtgørelsen.

Når der er pant på en flaske eller dåse, skal erhvervsdrivende opkræve pant af forbrugeren, som køber den. Senere skal erhvervsdrivende også betale panten tilbage, når forbrugeren afleverer den tomme emballage.