Fakta om pant på juice- og saft

Fra 1. juli 2019 kunne du begynde at se juice- og saft med pant på i butikkerne. Der vil være en periode, hvor man både kan købe den samme flaske med og uden pantmærke i butikkerne, fordi butikkerne skal have mulighed for at tømme deres nuværende lagre med juice og saft. Det er vigtigt at lagrerne bliver tømt for at undgå madspild.

Hvis du er i tvivl om der er pant på en flaske eller dåse, kan du altid gå efter pantmærket!

  • 1. juli 2019 kunne du begynde at se juice- og saftprodukter med pant på.
  • Fra 1. november 2019 skulle alle saft- og juiceprodukter produceres med pantmærke.
  • Der vil i lang tid kunne være juice- og saftprodukter uden pant på hylderne, da der skal sælges ud af lagrerne for at undgå madspild, også efter 1. november.
  • Juiceprodukter omfatter drikkeklare drikkevarer, der består af juice fra frugt- og grøntsager.
  • Saftprodukter omfatter koncentreret læskedrik og saftprodukter, som skal fortyndes, for at blive drikkeklare.
  • Er du i tvivl – så kig efter pantmærket!

I 2018 sparede vi i Danmark et CO2 udslip på ca. 40.000 tons ved at genanvende plastik fra drikkeemballager. Læs mere fakta om plastik og genanvendelse her.

Hvorfor kommer der pant på juice- og saftprodukter?

Pantmærket er danskernes garanti for, at de flasker og dåser, de afleverer, bliver genanvendt til gavn for miljø, klima og jordens ressourcer – og nu gælder det også flaskerne med juice og saft. Tilføjelsen af saft og juice til pantsystemet betyder, at ca. 52 millioner flere flasker bliver genanvendt hvert år. Det vil give en forventet årlig CO2-besparelse på cirka 5.700 tons CO2.