Høje Taastrup pantstation

Masseaflevering af pant

Vi har testet en mobil løsning kaldet Drop & Go, hvor du som forbruger kan masseaflevere – og få dine pantpenge med det samme, som du kender det fra flaskeautomaten. Nu vil vi gerne se om løsningen kan bruges på pantstationerne. Derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationerne i Slagelse og i Høje Taastrup.

I Drop & Go-løsningen hælder du de tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk og panten kan blive udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet! Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

Ombygningen af panstationen i Slagelse

Ombygningen af panstationen i Slagelse påbegyndes mandag d. 12. august 2019. Mens pantstationen ombygges, opsætter vi den mobile pantstation Drop & Go. Så det vil fortsat være muligt at aflevere større mængder af pant i Slagelse. Ombygningen af pantstationen i Slagelse vil være færdig i løbet af efteråret 2019.

Fakta om Drop & Go og  løsningen for pantstationen i Høje Taastrup og i Slagelse

Aflevering af tomme flasker og dåser

Du kan fortsat aflevere alle dåser og flasker med pant på i aluminium, plastik og glas. Du må også hælde dåser uden pant i slusen. Du får naturligvis ikke pant for dem, men du sikrer, at de bliver genanvendt.

Udbetaling af pant

Når du indlæser dit kort ved afleveringen, får du pengene sat direkte ind på din konto næste bankdag (ved pantkort op til 3 hverdage). Så skal du ikke bekymre dig om pantbon eller kontanter. Vi har valgt en digital kortløsning, som tilgodeser langt de fleste forbrugere i dag.

Pantsækkene

Det er ikke længere være nødvendigt at bruge pantsække, da man hælder sin pantemballager direkte ned i Drop & Go og i den ombyggede pantstation. 

Høje Taastrup Pantstation er blevet ombygget

Dansk Retursystem, der driver pantstationen på genbrugsstationen i Høje Taastrup, arbejder løbende på forskellige muligheder, der skal gøre det endnu lettere for forbrugerne at aflevere pant. Så hvis du er en af de mange, der bruger Høje Taastrup Pantstation, så kan du godt glæde dig til, at det nu bliver endnu smartere at aflevere meget pant på én gang. Fremover behøver du ingen pantsæk, og pengene for panten udbetales med det samme.